25 червня 2024 р. відбувся вебінар «Нейрохірургія у військових конфліктах»

25 червня 2024 р. відбувся вебінар «Нейрохірургія у військових конфліктах», організований Brain Trauma Foundation за безпосередньої участі Global Neuro, де Українську нейрохірургію представляв д-р мед. наук, професор, завідувач відділення нейрохірургії № 2 КП «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова ДОР» президент Української нейрохірургічної асоціації Андрій Сірко

У вебінарі взяли участь:

Gregory Hawryluk – Cleveland Clinic, Fairlawn,  Ohio, USA,

Bizhan Aarabi – Director of Neurotrauma at University of Maryland Department of Surgery, Baltimore, Maryland, United States

Jeffrey V. Rosenfeld – The Alfred/Monash University, Melbourne, Australia,

Rocco Armonda – MedStar Health, Washington D.C., USA

Randy Bell – Avera Medical Group, Sioux Falls, USA

Guy Rosenthal – Hadassah Hebrew University Hospital, Jerusalem, Israel / University of California San Francisco, Israel

Andrii Sirko – Mechnikov Regional Clinical Hospital, Dnipro

Це подія в житті світової нейрохірургії, рівній якій не було останні 50 років, залишиться на віки у запису для майбутніх поколінь.

Концепція раннього та вичерпного за об’ємом нейрохірургічного втручання, доповненого адекватним нейроанестезіологічним забезпеченням, отримала схвальні відгуки світових лідерів лікування бойової нейротравми.   

Обмін досвідом та знаннями дозволить використовувати надсучасні діагностичні та лікувальні технології у лікуванні наших цивільних та військових поранених.

Зазначимо, що в лікарні Мечникова Дніпропетровська Обласна Клінічна Лікарня ім. І.І. Мечникова поранені з нейротравмою отримують одне з найкращих лікувань, яке сьогодні можуть запропонувати у світі. 

Висловлюємо подяку професору Грегорі Гаврилюку за запрошення та чудову організацію вебінару, за його кропітку роботу над II виданням керівництва з лікування проникаючої ЧМТ.

Окрема велика подяка нашому великому другу, патріоту України та Української нейрохірургії – професору Рокко Армонда. Його серце б’ється в такт з нашими серцями, його думки постійно по’вязані з Україною, його душа вболіває за наше майбутнє.

Дякуємо всім доповідачам за підтримку України.

Разом до Перемоги!

Правління ГО “Українська нейрохірургічна асоціація”