Привітання з нагоди дня народження академіка НАМН України Педаченка Євгенія Георгійовича

Сьогодні свій день народження відзначає директор Державної установи «Інститут нейрохірургії їм. акад. А. П. Ромоданова НАМН України», академік НАМН України, академік Всесвітньої академії нейрохірургії (WANS), член правління Української нейрохірургічної асоціації, професор Євгеній Георгійович Педаченко!

 

Завдяки завзяттю Євгенія Георгійовича та його постійній готовності приймати життєві виклики, завдяки його невтомній праці та невичерпній енергії, стратегічному баченню та відчуттю перспектив, нині Українська нейрохірургія впевнено посідає гідне місце у сузір’ї Європейської та Світової нейрохірургії!!! 

Коли в 2014 році розпочалася війна Росії проти України, то професор Є.Г. Педаченко не стояв осторонь, а прийняв саму активну участь в організації та наданні медичної допомоги пораненим, починаючи від прифронтових шпиталей до Інституту нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова НАМН України. 
 
Професор Є.Г. Педаченко прийняв саму активну участь у підготовці фундаментальних монографій: «Атласу бойової хірургічної травми (досвід антитерористичної операції/операції об’єднаних сил), навчальних посібників «Вогнепальні непроникаючі черепно-мозкові поранення» та «Бойова травма та поранення голови, шиї та хребта. Сучасні принципи невідкладної допомоги», що стали настільними книгами для багатьох поколінь нейрохірургів
 
Від щирого серця та з великою радістю, Українська нейрохірургічна асоціація, всі нейрохірурги та неврологи України, хочуть привітати вчителя, наставника багатьох поколінь нейрохірургів, великого нейрохірурга, талановитого науковця, успішного адміністратора, мудрого керівника, який за роки кропіткої праці об’єднав навколо себе потужний та прогресивний колектив, виховав плеяду молодих вчених не лише на теренах України, а й за її межами, зберіг спеціальність та заснував наукову школу українських нейрохірургів !!!
 
Ми вітаємо справжнього лідера, який має рушійні сили – сучасне мислення та своєчасність дій, що в свою чергу відкривають нові горизонти для людини невтомної праці, яка власним прикладом надихає колег та учнів з усієї України на перемоги і вагомі звершення!!!

Шановний Євгенію Георгійовичу!

Поспішаємо побажати Вам сили духа, відмінного здоров’я, творчої наснаги та невичерпної жаги життя!!!
Нехай Ваше життя буде сповнене подальших перемог і мрій, які обов’язково збуваються.
Нехай Ваш життєвий шлях буде наповнений новими злетами й досягненнями, а людська шана та успіх в усьому задуманому стануть подякою за плідну працю!!!
 
Правління ГО «Українська нейрохірургічна асоціація»