Відеопрезентація “Загальні підходи до лікування бойових поранень хребта і спинного мозку”. Частина III

Шановний колего!

В рамках науково-освітнього проекту УНА Академія ми підготували наступну лекцію «Загальні підходи до лікування бойових поранень хребта і спинного мозку» Частина III.

Підготували презентацію :

професор кафедри нервових хвороб та нейрохірургії ФПО Дніпровського державного медичного університету, завідувач центру церебральної нейрохірургії КП “Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова”, заслужений лікар України, доктор медичних наук Андрій Григорович Сірко.

– лікар-нейрохірург Міжнародного центру нейрохірургії, м. Київ, Ігор Ігорович Курілець

В даній презентації за основу взято літературні джерела з високим рівнем доказовості, що доволі актуально, враховуючи недостатню кількість публікацій з лікування вогнепальних поранень хребта та спинного мозку, особливо бойових (в умовах військових дій).

На основі епідеміології травми хребта та концепцій лікування на полі бою у поєднанні з поточним рівнем військово-медичної допомоги в умовах нинішньої військової ситуації серед китайських лікарів було досягнуто експертного консенсусу. Рівень доказовості та клас рекомендацій представлено для кожного висновку у цій презентації як «рівень доказовості/клас рекомендацій».

Дана презентація буде корисною для всіх фахівців, що надають медичну допомогу потерпілим з пораненнями хребта та спинного мозку.

Правління ГО «Українська нейрохірургічна асоціація»